בשנים האחרונות סירי חרס תוצרת גרמניה של חברת – Thomas, נהיו פופולריים בקרב ישראלים רבים אשר חובבים את תחום הבישול ומאבזרים היטב את כלי המטבח שלהם. סיר החרס של חברת – Thomas, הינו סיר מעוצב בגוונים שונים ובעל ידית אחיזה נינוחה במיוחד.
סיר זה נועד לאפיית תפוחי אדמה המזכירים בטעמם את תפוחי אדמה בקומזיץ, טעם זה אינו ניתן לסילוף והוא יתקבל על ידי בישול בכלי זה. הסיר עצמו הינו סיר חזק מיציקה אחת ובכך תוכלו לאפות בו תפוחי אדמה בביתכם או בפיקניק משפחתי וזאת מבלי להתלכלך ולהריח כמו מדורה.
סיר חרס מחברת – Thomas, הינו סיר דקורטיבי מעוצב בקפידה ולו מראה של סיר צרפתי כפרי, שיוצר על אש ואדמה. מלבד הפרקטיות בסיר זה, עיצובו המרשים יוכל לשמש לכם כפריט לנוי ותוכלו להניחו בוויטרינה בסלון או על מזנון. המראה הייחודי שלו נותן שיק מרשים אשר בולט ויפה לעין.
אופן השימוש בסיר – Thomas
סיר חרס זה, מתאים בישול על להבת אש או על פלטה גדולה בתנור חשמלי. מומלץ להשתמש בחום בינוני בכדי שיצאו רכים במיוחד. כמו כן, הסיר אינו מתאים לשימוש על כיריים העשויים מקרמיקה.
אופן ההכנה:
• יש להניח תפוחי אדמה בגול בינוני, שטופים היטב ונקיים. ללא שמן או מרגרינה.
• יש לבשל את התפוחי אדמה כ – 60 דקות כאשר הסיר מלא עד חציו. יש להפוך את התפוחי אדמה מספר פעמים במשך האפייה.
• אין לשטוף את הסיר במים ובכן שלא יבוא במגע עם מים, לא לפני השימוש בו ולא אחרי השימוש.
• ככל שהתפוחי אדמה יתבשלו זמן רב יותר, כך הם יהיו טעמים יותר.
• יתכן כי במשך חיו של הסיר ייווצרו סדקים בתחתית הסיר, אך אל דאגה לא תהיה לכך השפעה על הסיר ולא על תפקודו.